De woontrends voor 2019

Naomi / Okt 2018

Oktober is traditiegetrouw de woonmaand. Het is de maand dat de dagen weer korter worden en we meer tijd thuis doorbrengen. Voor veel mensen een reden om na te denken over het interieur. Wellicht niet geheel toevallig maken fabrikanten deze maand dan ook de nieuwe collecties bekend en ook de grote woonbeurzen worden deze maand georganiseerd. Daarbij geven de meeste woon gerelateerde webwinkels in oktober kortingen. Dat maakt het aantrekkelijk om, wanneer je jouw huis 2019-proof wil maken, deze maand inkopen te doen.


Maar wat zijn de trends van 2019? Warme kleuren, duurzame producten en kitsch is niet fout maar juist weer helemaal van nu. En minimalistisch? Dat woord willen we in 2019 niet meer horen.

 

Multitasken in je interieur

Anno 2018 woont meer dan de helft van de wereldbevolking in een stad. Dat betekent kleinere ruimtes die slim ingericht moeten worden. Dat kan door te werken met multifunctionele meubels zoals bedden die ook dienen als opbergruimte of een speelgoedkist die tevens dient als ledikant. De Ikea is al jaren bekend om dit soort meubelen maar andere woonwinkels bieden dit nu ook meer aan.

 

Een stukje natuur in huis

Met het digitale tijdperk en veel mensen die in de stad wonen wordt de verbinding met de natuur terug gezocht. Ook zijn er een hoop mensen bewuster gaan leven. Dit zien we terug in het interieur. Met planten, bij voorkeur de luchtzuiverende, maar ook met duurzame materialen. Denk aan vilt, rotan, bamboe, hennep en riet. Deze botanische trend zagen wel al een tijdje maar zal zich in 2019 zeker voortzetten.

 

plantenwoonblog


Kleuren
De kleuren voor 2019 worden warm en opgewekt. ‘Nieuwe energie’ en ‘optimisme’, daar hebben we behoefte aan. Dat zegt de grootste verffabrikant Akzo Nobel, die structureel onderzoek doet naar maatschappelijke, economische en designtrends.


Deze twee kernbegrippen worden vertaald in rijke en warme trendkleuren. Zoals donkerpaars, curry geel, donkere bruintinten, indigo blauw, beige tinten, goud, chili rood en pasteltinten, zoals oud roze en zacht grijs. Sommige kleuren hadden al intrede gedaan in ons interieur maar echt nieuw zijn de beige en bruintinten. Bruin wordt het nieuwe zwart, het zorgt voor contrast, maar ook voor de warmte in het interieur. Spiced honey van Flexa is dan ook uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019. Deze honingbruine kleur bezorgt je een goed gevoel en is tegelijk een kleur die je oppept en energie geeft aldus Akzo Nobel. Daarbij kan je hem goed combineren met eerdergenoemde kleurentrends.

woonblogkleur

 

De keuken en badkamer mogen ook weer meer kleur. Helemaal wit en glad is nu uit. Het mag wat meer warmte uitstralen. Dit kan subtiel door natuursteen te gebruiken voor de tegels en krijtverfaccenten voor de muren, maar het mag ook helemaal gekleurd. 

woonblog_badkamer

Materialen
Afgelopen jaar zag je goud (goudkleurig messing) steeds meer terugkomen in het interieur en ook in 2019 kan dit niet gemist worden. Verwachting is wel dat de kleur goud in 2020 vervangen gaat worden door de kleur zilver. Andere materialen die je terugziet in het interieur zijn marmer, natuursteen en leer, maar vooral velourse stoffen. Het mag allemaal weer kitsch en over-the-top. Denk aan een velvet paarse bank met gouden pootjes met daarnaast een gouden giraffe bijzettafel. Kan gewoon.

 

Alles komt terug

Misschien denk je: maar deze trends dat is toch helemaal niet nieuw? Dat klopt. De jaren '70 maken samen met wat hulp van wat jaren '90 de woonboulevards weer onveilig. Maak je dus geen zorgen wanneer jouw huis volgens de minimalistische trend is ingericht. Alles komt weer terug. 

Waar te koop? 

 • Helemaal weg van velours en messing? Kan het jou niet kleurrijk genoeg? 
  Dan ben je bij Sissy boy aan het juiste adres. Je ontvangt hier naast de 9% cashback nu ook 20% korting. 
 • Planten. Heel veel planten. Je kan ze vinden bij Plantje.nl. Je ontvangt hier 5% cashback.
 • Met meer dan 50.000 producten vind je bij Home24  altijd wel iets dat bij jou past. Alleen bij CashbackXL ontvang je nu naast de 8% cashback ook nog 10% korting op alle slaapkamer artikelen met de exclusieve code
 • Woonexpress is het grootste Nederlandse woonwarenhuis. Naast de 4,5% cashback ontvang je hier deze maand 10% korting op alles
 • Bij Made koop je origineel design rechtstreeks van de maker. Simpel, snel en goedkoop. Je ontvangt hier max. 7% cashback.
 • VTwonen, misschien wel Nederlands bekendste interieur inspiratiebron is bekend als tijdschrijft, van TV en populaire social media kanalen heeft ook een waanzinnige webshop. Je ontvangt hier 8,5% cashback.
 • het meermaal door consumenten bekroonde Beter bed is al 35 jaar een begrip in Nederland. Naast de reeds scherpe prijzen hebben ze in de woonmaand meerdere aantrekkelijke aanbiedingen. Je ontvangt hier 8% cashback
 • VidaXL is een online warenhuis voor alles in huis en tuin. Tijdens de woonmaand hebben ze meerdere kortingen zoals 10% korting op alles. Je ontvangt hier 4% cashback. 
 • Bij Wehkamp vind je een groots assortiment aan woon- en slaapartikelen met behalve het huismerk whkmp’s own ook bijna alle bekende merken. Je ontvangt hier 5,5% casback
 • Leenbakker bewijst dat leuk wonen niet duur hoeft te zijn. Je ontvangt hier 2% cashback. 
 • Scandinavisch wonen voor lage prijzen. Dat is Jysk! Je ontvangt hier 8% cashback
 • De vissegraat vloer is terug van weggeweest. Je vindt hem o.a. bij Handyfloor
  Je ontvangt hier 7% cashback
 • We hebben er nog veel meer. Klik hier voor een overzicht! 

 

Is er nog een webshop die je mist? Laat het ons weten dan gaan wij kijken of we hem kunnen toevoegen op de site.

En wat is volgens jou het interieuritem wat we niet kunnen missen in 2019? Laat het ons weten en wie weet maak je kans op shoptegoed!