Goede vrijdag, maar dan net iets anders

Naomi / Nov 2017

Black Friday & Cyber Monday 2017

Het klinkt als een ‘The Matrix live’ weekend inclusief een 'meet & greet' met Keanu Reeves, maar de doorgewinterde koopjesjager weet dat hij deze dagen geel (of thematisch zwart) moet markeren in zijn agenda. Als je wilt kopen met hoge kortingen, dan zijn dit namelijk dé dagen. 

Black Friday is sinds de jaren '60 een van origine Amerikaans fenomeen. Het is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen beginnen met de kerstinkopen. Winkeliers bieden op deze dag namelijk hun producten aan met de hoogste kortingen van het jaar. Deze dag is zo populair in de VS dat de meeste Amerikanen er een vrije dag voor krijgen van het werk. Mensen overnachten voor de winkel om als eerste binnen te zijn èn ook bij de EHBO is het druk vanwege de gevechten tussen klanten om producten te bemachtigen.

De naam Black Friday is een verwijzing naar het feit dat de wegen naar de winkels zwart staan van de auto’s.

 

De maandag na deze enorme prijzenslag is Cyber Monday. Dit koopjesfestijn bestaat sinds 2005 en werd een reactie op Black Friday.

Op vrijdag gaven de fysieke winkels hoge kortingen, op maandag waren de online winkels aan de beurt.

 

Het goede nieuws is dat beide dagen zijn overgewaaid naar Nederland. Deze kortingsdagen zijn bij ons steeds populairder aan het worden. Kopers jagen op spectaculaire aanbiedingen en heel veel webshops pakken uit met hoge kortingen op het gehele assortiment.

 

En net als je denkt dat het eigenlijk niet goedkoper kan, dan heeft CashbackXL nog meer voordeel voor je in petto. Natuurlijk shoppen mèt cashback!

 

Alle kortingsacties + cashbacks van Black Friday & Cyber Monday 2017 vind je op deze pagina.

 

Laat ons vooral weten waar jij je slag hebt geslagen dit weekend!