Een grote stap in gebruikersgemak

Ditmar / Nov 2017

Eindelijk

Na negen maanden van ontwerpen, bouwen en testen kan het doek er af. De nieuwe site staat live! Ik ben enorm blij dat jullie deze nu kunnen gebruiken.

Drie jaar geleden, toen CBXL begon, heb ik een vijftal hoekstenen gedefinieerd. Deze vormen de belangrijkste uitgangspunten voor onze dienstverlening. Eén van die hoekstenen is een goede en prettige gebruikerservaring. Omdat de site nog niet geoptimaliseerd was voor mobiel, betekende dit dat smartphone gebruikers tijdens hun bezoek moesten in- en uitzoomen, of op zijn minst moesten priegelen. In het begin was dit nog een enigszins overzichtelijk percentage van 10%, maar inmiddels bezoekt al 40% van de gebruikers de site met een smartphone. Niet ideaal dus als je een goede gebruikerservaring voorstaat. Tijd voor actie dus!

De site geschikt maken voor mobiel gebruik was echter niet het enige uitgangspunt. De feedback, die wij de afgelopen jaren hebben ontvangen van jullie in mails, reviews, telefoontjes en de gegevens uit de gebruikersstatistieken en zoekopdrachten op de site, heeft ons een uitgebreid inzicht gegeven in wat er nog meer kon worden verbeterd.

Wat is er nog meer verbeterd?

  • Zoekwoorden worden automatisch aangevuld. En als je in het zoekveld klikt dan zie je direct jouw vijf meest gebruikte webhops staan
  • Vanaf nu krijg je ècht met één klik geld terug op je online aankopen. De pop-up na iedere klik is dus verleden tijd
  • De tijdsduur voordat je de bevestigings- of goedkeuringsmail ontvangt vind je nu bovenaan bij iedere webshop. Dat scheelt weer in het aanmaken van een claim ;-)
  • En wat claims betreft: het indienen van een claim is sterk versimpeld
  • Met de nieuwe zoekfunctie op de pagina van Coolblue zie je direct de cashback op jouw toekomstige aankoop. Wel zo handig met meer dan duizend verschillende cashbacks...
  • Alle kortingscodes & aanbiedingen vind je nu op 1 pagina. Dat komt straks goed van pas voor BlackFriday, CyberMonday, Sinterklaas en je kerstaankopen.
  • En er is ook dit blog, waarop we artikelen zullen plaatsen die jou kunnen inspireren, vermaken of informatie bieden
  • De doorontwikkeling van het platform is nu zeker niet ten einde. Er wordt al weer gewerkt aan de volgende stap, zodat jij makkelijker nog meer cashback gaat verdienen (binnenkort lees je hier meer over op dit blog).

Tegelijkertijd zijn ook de vormgeving en uitstraling van de site aangepakt. Met het uiteindelijke resultaat hopen we in ieder geval de juiste balans te hebben gevonden tussen vorm en functie.

Laat in de comments (of via mail/FB/Twitter) vooral je opmerkingen en tips achter, want dat weten wij waar we aan moeten blijven werken!

Webshops trakteren

En om dit moment te vieren trakteren onderstaande webshops jou de hele week op een verhoogde cashback!

 

HEMA

 8% cashback (normaal 4%)
C&A  9% cashback (normaal5%)
Decathlon  8% cashback (normaal 4%)
Expedia  10% cashback op hotels (normaal 9%)
Sarenza  11% cashback (normaal 7%)
Greetz  17,5% cashback (normaal 12%)
Holland & Barrett   

 13% cashback (normaal 9%)